Over Martine als advocaat

"Het besluit nemen om te scheiden is per definitie een zwaar en moeilijk besluit. Dan heb je alle steun nodig van mensen die je erdoorheen slepen en op wiens oordeel je kunt vertrouwen. In mijn situatie had ik gehoopt er met een familiemediator uit te komen: een advocaat boezemde toen nog weerstand in. Ik moest het toch in goed overleg kunnen doen. Jammer genoeg heb je ook daarvoor twee mensen nodig en na weken van proberen en teleurstellingen bij de mediator klapte het overleg daar. Onze mediator adviseerde mij een aantal advocaten, maar zei er wel bij: als ik jou was, zou ik bij Martine de Voort beginnen in je zoektocht naar de juiste advocaat. Zij is een goede, zeer ervaren advocaat die oog heeft voor de situatie en zeker voor de kinderen, maar die ook doortastend is en van doorpakken weet.

Na mijn kennismakingsgesprek met Martine viel er een last van mij af: ik hoefde het niet meer allemaal alleen te dragen; zij ging me helpen. Dat gevoel heb ik gedurende de hele scheidingsperiode gehouden. Martine wilde weten wie ik werkelijk was en kon me dat ook teruggeven. Dat was soms confronterend, maar altijd helpend. Het hield me scherp en voorkwam dat ik in een slachtofferrol kon vallen. Zij hielp me helder te blijven denken. Martine had dat nodig om te weten hoe ze mij juridisch kon bijstaan. Het bijzondere was dat ik ook de mens Martine te zien kreeg: ze is een krachtige advocaat, mede doordat zij laat zien wie zij is en waar zij voor staat.

Wat Martine kenmerkt, is dat zij in overleg met mij de opties doorsprak. Het was vaak een soort hardop nadenken waarbij we allebei onze inbreng hadden. Op juridisch vlak had zij natuurlijk de leiding, maar nergens heb ik het gevoel gehad dat ze het overnam van me. Het was een gezamenlijke proces en dat sterkte me. Zij heeft daarin ook veel respect getoond voor mijn keuzes: soms wilde zij sneller dan dat ik aankon en als ik dat aangaf, gaf ze mij de tijd om te groeien naar moeilijke besluiten zoals het aanvragen van voorlopige voorzieningen.

Martine heeft deze scheidingsprocedure wel eens beschreven als zeer complex. Dankzij haar jarenlange expertise wist ze echter steeds de koers vast te houden. Waar ik soms emotioneel reageerde op acties van de tegenpartij, daar wist zij de inhoud te zien en de nuance aan te brengen die nodig was. Nergens heeft ze zich laten afleiden door rare manoeuvres van de andere kant, maar ze bleef haar eigen pad volgen dat ze altijd met mij besprak en vaststelde.

De meeste bewondering voor haar had ik in de rechtszaal: menselijk en tegelijk scherp, alert, zeer doortastend en verbaal ontzettend sterk. Alles wat we aan voorwerk hadden gedaan, moest daar kloppen en goed neergezet worden. Daar overtrof Martine zichzelf: ze overtuigde alle keren op inhoud.

Inmiddels ben ik gescheiden en is juridisch alles afgerond. Terugkijkend kan ik zeggen dat Martine meer voor mij geweest is dan een uitmuntend advocaat. Op een moment in mijn leven waarin ik het niet alleen kon bolwerken was zij een van de bakens in mijn woelige zee die houvast bood en me richting wees waar ik het niet meer wist."

Lees meer over Martine de Voort

Wij helpen u graag

Over Martine en Brigitte

"Verdiepen zich in de klant, gaan er voor en staan er voor."

''Vakmensen die weten waar het écht over gaat bij complexe...

Lees meer

Over Brigitte en Martine

"Ik voelde me gehoord, begrepen en gesteund"

''Ik heb mijn contact met Familierechtpraktijk Chin-A-Fat De Voort als...

Lees meer

Over Martine als mediator

"Martine heeft zich voor ons gezin ingezet, zonder de zakelijke belangen uit het oog te verliezen."

''Hoe Martine zich voor ons gezin heeft ingezet, zonder de zakelijke...

Lees meer

Over Martine als advocaat

"Scherp, alert, zeer doortastend en verbaal ontzettend sterk"

"Het besluit nemen om te scheiden is per definitie een...

Lees meer

Over Brigitte als advocaat

"In dit soort situaties wil je het gevoel hebben dat je blindelings op je advocaat kunt vertrouwen."

''Ik vond het heel fijn dat Brigitte niet voorgeeft alleen...

Lees meer

Kennismaken?

Wilhelminastraat 7
4818 SB Breda
chinafat@chinafatdevoort.nl
devoort@chinafatdevoort.nl

076 - 523 19 22