Martine de Voort

Martine

Familierechtadvocaat en mediator, docent/trainer rechterlijke macht en advocatuur
Sinds 1995 ben ik advocaat en mediator. 

Ik sta mensen bij in een echtscheidingsproces en al hetgeen daarbij komt kijken, zoals het maken van een ouderschapsplan, het berekenen van alimentatie, de uitleg van huwelijkse voorwaarden, de uitleg van gemeenschap van goederen en het uitwerken van vermogensafwikkelingen, ook als er bijvoorbeeld een onderneming een rol speelt.

Door mijn juridische en gedragsdeskundige expertise ben ik goed op de hoogte van de wettelijke regels en normen, de financiële afwikkeling en heb ik goed inzicht in het psychologisch proces van scheiden: hoe verloopt dat bij scheidende mensen en wat gebeurt er bijvoorbeeld in dat proces met de kinderen?

Mijn ervaring is dat als er zowel aandacht wordt gegeven aan het menselijk proces van scheiden als aan de juridische en zakelijke afwikkeling, dit hèt verschil kan maken voor mensen (en hun kinderen) voor de wijze waarop zij verder gaan. Deze combinatie maakt dat ik mijn werk zo graag doe.

Reviews 

Mijn oud-cliënten kunnen als beste vertellen over het proces dat zij hebben doorgemaakt.

"Hoe Martine zich als persoon heeft ingezet voor ons gezin zonder het zakelijke aspect te verliezen heeft ons op dat moment ver gebracht. Wij vinden het krachtig dat Martine een sfeer heeft weten te creëren waarin wij ons beide bij iedere sessie gehoord en veilig hebben gevoeld en dat we hebben mogen ervaren dat zij oprecht onpartijdig was. De escalaties verdwenen en werden omgezet in gevoelens van verbinding/samen. Door haar zakelijke- en juridisch kennis daarbovenop hebben wij ook het zakelijke pakket in harmonie kunnen afwikkelen. Niet vaak meegemaakt dat het menselijke aspect, zonder de expertise uit het oog te verliezen, tegelijkertijd mogelijk is. Dit vinden wij nogmaals erg sterk aan Martine als persoon. Haar authenticiteit en integriteit hebben ons geraakt. Dit zullen wij niet snel vergeten en zijn wij haar dankbaar voor."

"Martine was able to deliver the perfect balance of professional & personal attention. If you want an emotionally intelligent mediator, as well as one who knows her legal 'stuff', Martine is perfect. She was able to support both my husband and I equally & fairly, and was not afraid to call us out & bring us back into line when needed (& we certainly needed it at times). During the most difficult period of our relationship to date, I can sincerely say Martine was a vital ingredient in that journey. This job is not for the faint-hearted, and Martine is both strong when she needs to be & full of heart when appropriate! She came highly recommended & we are both very happy we came to her."

Om meer ervaringen van twee cliënten te lezen die een mediationproces hebben meegemaakt klik hier en of hier.

Om meer ervaringen te lezen van een cliënt die ik heb bijgestaan als advocaat klik hier en/of hier.

Nevenactiviteiten

 • docent, trainer en intervisiebegeleider bij SSR (het training- en studiecentrum voor de rechterlijke macht), de Nederlandse Orde van Advocaten en de vFAS (de vereniging voor Familierechtadvocaten en scheidingsmediators),
 • voorzitter van de klachtencommissie GGZ WNB, 
 • secretaris van de Raad van Beroep van de Stichting Tuchtrecht Scheidingsmediation van de vFAS,
 • voorzitter van Stichting Het Baksche Ven.

Opleidingen

 • rechten aan de Universiteit Leiden,
 • post-HBO/universitaire opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix opleidingen te Utrecht (TA, NLP en systemisch werken)
 • beroepsopleiding NOVA tot advocaat,
 • specialisatieopleiding tot mediator van de vFAS,
 • specialisatieopleiding tot Forensisch mediator,
 • specialisatieopleiding tot overlegscheidingsadvocaat,
 • opleiding gedragsveranderingen in gezinnen bij Prof. dr. A. Lange 
 • opleiding Strategisch coachen voor Forensisch mediators bij M. Kouwenhoven.

Lidmaatschappen

 • lid van de vFAS,
 • lid van de vereniging van Collaborative Professionals,
 • Forensisch mediator (een kwalificatie waardoor ik word benoemd door de rechter als deskundige),
 • MfN-registermediator.

Voor een chronologisch overzicht van mijn verdere nevenactiviteiten, opleidingen en lidmaatschappen verwijs ik naar de omkaderde pagina hier onderaan en mijn cv.

Intervisie
Samen met Trainingsbureau Ijsbrekers geef ik intervisie aan advocaten. Ijsbrekers combineert theatertechnieken met commucinatietechnieken en is specialist in overdracht en profilering. De kracht van deze samenwerking ligt in onze achtergronden. Wij richten ons op persoonlijke en professionele ontwikkeling en het inzichtelijk maken van blokkades die een cliënt weerhoudt zich volledig authentiek te profileren als mens en professional. Dit sluit naadloos aan bij mijn werk als advocaat- en mediator waarbij het ook soms nodig is om vastgelopen processen te doorbreken.

Forensisch mediator en bijzonder curator
In geschillen over het ouderschap bij of na scheiding of bij lastige financiële geschillen, zoals de waardering van ondernemingsvermogen en het vaststellen van wat uitkeerbare winst is, treed ik op als forensisch mediator of als bijzonder curator, als belangenbehartiger voor kinderen. Ik word dan niet door partijen zelf uitgekozen maar door de rechter -soms in duo met een fiscalist, accountant of psycholoog - als deskundige benoemd in deze complexe scheidingszaken, die al aanhangig zijn bij de rechtbank of het gerechtshof. 

Leermeesters
Voor de wijze waarop ik mijn vak uitoefen, is ook het volgende voor mij essentieel geweest. Jarenlang heb ik intensief samengewerkt, vaak als co-mediator, met mr. C.A.R.M. van Leuven, de grondlegger van het ouderschapsplan en prof. dr. G.P. Hoefnagels, de grondlegger begin jaren '70 van scheidingsmediation in Nederland en uitvinder van de scheidingsmelding. De methode Hoefnagels-van Leuven is een begrip in ons vak. Ik heb de ontwikkeling van deze methode van dichtbij meegemaakt en deze methode is een fundament van mijn manier van werken.

Nevenactiviteiten en lidmaatschappen

• 2020- heden: benoemd intervisiebegeleider van de Nederlandse Orde van Advocaten

• 2013 - heden: docent Familierecht SSR (opleidingsinstituut voor de rechterlijke macht)

• 2012 - heden: docent Beroepsopleiding Advocatuur

• 2010 - heden: geregistreerd intervisiebegeleider van de Vereniging voor Familierecht AdvocatenScheidingsmediators (vFAS)

• 2010 - heden: voorzitter en jurist klachtencommissie GGZ WNB en de Viersprong

• 2010 - heden:  lid van de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP)

• 2007 - heden: geregistreerd Forensisch Mediator

•2005 - heden: geregistreerd op lijst doorverwijzing Mediation naast Rechtspraak

•2001 - heden: gecertificeerd mediator in het NMI-register, thans MfN-register

•2001 - heden: lid van de Vereniging FamilierechtAdvocaten en Mediators (vFAS)  

Cliënten over ons

Over Martine en Brigitte
''Vakmensen die weten waar het écht over gaat bij complexe emotionele en zakelijke vraagstukken. Verdiepen zich in de klant, gaan...

Lees meer

Over Martine als mediator
''Hoe Martine zich voor ons gezin heeft ingezet, zonder de zakelijke belangen uit het oog te verliezen, heeft ons ver gebracht. We...

Lees meer

Over Martine als advocaat
"Het besluit nemen om te scheiden is per definitie een zwaar en moeilijk besluit. Dan heb je alle steun nodig...

Lees meer

Over Martine als advocaat
''Martine de Voort maakte al vanaf het eerste ogenblik een bijzonder goede indruk. Ze verwelkomde mij hartelijk en we hebben...

Lees meer

Over Martine als mediator
Heel erg bedankt voor de goede, respectvolle begeleiding. Dit heeft zeker bijgedragen aan de goede relatie die wij nu nog...

Lees meer

Mijn publicaties / nieuws

De Mediationmartix, workshop
De Mediationmatrix Wat zijn de feiten? Wat is mijn vraag of probleem? Wat is mijn doel? Welke actie ga ik uitvoeren? Dit...

Lees dit artikel

Blog: Een bijzondere ontmoeting op de braderie in het Ginneken te Breda
Gisteren stond mijn dochter op haar kleedje bij de braderie in het Ginneken te Breda. Aan de andere kant van...

Lees dit artikel

Echtscheidingsmediation: Methode versus de persoon van de mediator
Echtscheidingsmediation: Methode versus de persoon van de mediator G. Frerks, T. Jongbloed, S. Kalff, L. Potters, F. Schonewille, M. Uitslag (red.) In: Reflectie...

Lees dit artikel

Kennismaken?

Wilhelminastraat 7
4818 SB Breda
chinafat@chinafatdevoort.nl
devoort@chinafatdevoort.nl

076 - 523 19 22