Martine de Voort

Martine

Familierechtadvocaat en mediator, docent rechterlijke macht en advocatuur
Sinds 1995 ben ik advocaat en mediator. Ik sta met name mensen bij in een echtscheidingsproces en al hetgeen daarbij komt kijken, zoals het maken van een ouderschapsplan, het berekenen van alimentatie, de uitleg van huwelijkse voorwaarden, de uitleg van gemeenschap van goederen en het uitwerken van vermogensafwikkelingen, ook als er bijvoorbeeld een onderneming een rol speelt.

Daarnaast volg en geef ik opleidingen en intervisie met en aan bijvoorbeeld rechters en advocaten en/of mediators. Hierdoor ben ik op de hoogte van de laatste en toekomstige ontwikkelingen in het familierecht en dat zet ik graag in voor mijn cliënten.

Ik heb verstand van het juridische en financiële proces en begrijp het emotionele en psychologische proces dat mensen en hun kinderen bij een echtscheiding meemaken.  

Ik doe mijn werk graag als ik mijn expertise kan inzetten en iemand vanuit zijn of haar eigen achtergrond en toekomstverwachtingen op een menselijke manier kan bijstaan. Pas dan is het mogelijk om ook voor de lange termijn een (financiële) regeling op maat te treffen en kunnen mensen en hun kinderen echt verder. Iedere beslissing tijdens het proces van echtscheiding heeft namelijk invloed op de rest van het leven van de (ex)partners en hun kinderen, die zich nog ontwikkelen.

Forensisch mediator en bijzonder curator

Naast mijn werk als advocaat en mediator treed ik graag op in ingewikkelde zaken als forensisch mediator of als bijzonder curator, als belangenbehartiger voor kinderen. Ik word dan niet door partijen zelf uitgekozen maar door de rechter -soms in duo met een fiscalist, accountant of psycholoog - als deskundige benoemd in complexe scheidingszaken, die al aanhangig zijn bij de rechtbank of het gerechtshof. Het gaat in die situaties bijvoorbeeld om geschillen over het ouderschap bij of na scheiding of om lastige financiële geschillen, zoals waardering van ondernemingsvermogen en het vaststellen van wat uitkeerbare winst is.

Docent, intervisiebegeleider en trainer ADR, SSR en vFAS en lidmaatschappen

Door met regelmaat les, training en intervisie te geven ben ik goed op de hoogte van ontwikkelingen in het familierecht. 

Ik ben docent ADR (Alternative Dispute Resolution) bij de beroepsopleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten en docent op het gebied van personen-en familierecht bij SSR (training en studiecentrum voor de rechterlijke macht), begeleid met regelmaat intervisiegroepen in het kader van de verplichte intervisie van leden van de vFAS en geef diverse workshops onder andere over de coachings/mediationmatrix (o.a. op het landelijk vFAS-congres, het landelijk Mfn-congres en voor vFAS-mediators en advocaten in de regio's Zeeland, Noord-Brabant en Overijssel).

Ik ben lid van de vereniging voor Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS), de stichting Forensische Mediations, de Mediators federatie Nederland (MfN) en de Vereniging Collaborative Divorce.

Nevenfuncties

Ik ben voorzitter/ jurist van de Klachtencommissie cliënten GGZ WNB en Psychotherapeutisch Centrum De Viersprong, secretaris van de Raad van Beroep van de Stichting Tuchtrecht Scheidingsmediation van de vFAS en voorzitter van Stichting Het Baksche Ven.

Reviews cliënten

Mijn oud-cliënten kunnen een goede indruk geven over het proces dat zij hebben doorgemaakt, waarik voor sta en mijn specifieke werkwijze. Om de ervaring van twee ex-partners en ouders van kinderen te lezen die een mediationproces hebben meegemaakt klik hier en om de ervaringen te lezen van een cliënt die ik heb bijgestaan als advocaat klik hier.

Leermeesters

Voor de wijze waarop ik mijn vak uitoefen is ook het volgende voor mij essentieel geweest. Vanaf 2004-2007 heb ik de post-HBO opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix opleidingen te Utrecht (TA, NLP en systemisch werken) gevolgd en afgerond. Daarbij heb ik jarenlang intensief samengewerkt, vaak als co-mediator, met mr. C.A.R.M. van Leuven, de grondlegger van het ouderschapsplan en prof. dr. G.P. Hoefnagels, de grondlegger begin jaren '70 van scheidingsmediation in Nederland. De methode Hoefnagels-van Leuven is een begrip en basis in ons vak. Ik heb de ontwikkeling van deze methode van dichtbij meegemaakt en draag ook mijn kennis graag over op andere mediators, advocaten en de rechterlijke macht.

Nevenactiviteiten en lidmaatschappen

• 2013 - heden: docent Familierecht SSR (opleidingsinstituut voor de rechterlijke macht)

• 2012 - heden: docent Beroepsopleiding Advocatuur

• 2010 - heden: geregistreerd intervisiebegeleider van de Vereniging voor Familierecht AdvocatenScheidingsmediators (vFAS)

• 2010 - heden: (vice)voorzitter en jurist klachtencommissie GGZ WNB en de Viersprong

• 2010 - heden:  lid van de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP)

• 2007 - heden: geregistreerd Forensisch Mediator

•2005 - heden: geregistreerd op lijst doorverwijzing Mediation naast Rechtspraak

•2001 - heden: gecertificeerd mediator in het NMI-register, thans MfN-register

•2001 - heden: lid van de Vereniging FamilierechtAdvocaten en Mediators (vFAS)  

Cliënten over ons

Over Martine en Brigitte
''Vakmensen die weten waar het écht over gaat bij complexe emotionele en zakelijke vraagstukken. Verdiepen zich in de klant, gaan...

Lees meer

Hoe wij deze periode ankerden voor onze kinderen en onszelf
''We kwamen bij Martine terecht via een vriendin die een soortgelijk mediation traject bij haar had doorlopen. Op het moment...

Lees meer

Over Martine als advocaat
"Het besluit nemen om te scheiden is per definitie een zwaar en moeilijk besluit. Dan heb je alle steun nodig...

Lees meer

Over Martine als mediator
''Martine, ik ben je veel dank verschuldigd, vooral voor je steun en de wijze waarop je te werk bent gegaan....

Lees meer

Over Martine als mediator
''Na een huwelijk van 17 jaar, besloten mijn man en ik van elkaar te scheiden. Zo kwamen wij terecht bij mediator...

Lees meer

Mijn publicaties / nieuws

De Mediationmartix, workshop
De Mediationmatrix Wat zijn de feiten? Wat is mijn vraag of probleem? Wat is mijn doel? Welke actie ga ik uitvoeren? Dit...

Lees dit artikel

Blog: Een bijzondere ontmoeting op de braderie in het Ginneken te Breda
Gisteren stond mijn dochter op haar kleedje bij de braderie in het Ginneken te Breda. Aan de andere kant van...

Lees dit artikel

Echtscheidingsmediation: Methode versus de persoon van de mediator
Echtscheidingsmediation: Methode versus de persoon van de mediator G. Frerks, T. Jongbloed, S. Kalff, L. Potters, F. Schonewille, M. Uitslag (red.) In: Reflectie...

Lees dit artikel

Kennismaken?

Wilhelminastraat 7
4818 SB Breda
chinafat@chinafatdevoort.nl
devoort@chinafatdevoort.nl

076 - 523 19 22