Ons kantoor

Wie zijn wij?

Brigitte Chin-A-Fat  en Martine de Voort zijn advocaten en mediators. Chin-A-Fat De Voort bestaat sinds 1 maart 2009 en is gevestigd in Breda.

Wij zijn gespecialiseerd in het personen- en familierecht waaronder:

Wij hebben elkaar ontmoet op een groter advocatenkantoor, MannaertsAppels Advocaten en Notarissen, waar wij beide jarenlang als advocaat en mediator hebben gewerkt. Wij zijn samen ons kantoor gestart om onze specialistische manier van werken in het personen-en familierecht verder te ontwikkelen en uit te dragen. Daarnaast vinden we het belangrijk om onafhankelijk en in teamverband te werken met professionals van andere disciplines, die ook mensen begeleiden in een scheiding, zoals psychologen, accountants, fiscalisten en notarissen.

Onderscheidend door goed op de hoogte te zijn van de wet, de financiele regels en het psychologisch proces

Onze manier van werken als advocaat en mediator kenmerkt en onderscheidt zich door onze ervaring met de mens achter het conflict, onze specialisatie en oprechte interesse in onze cliënten. Deze interesse en ervaring blijkt uit het feit dat wij meer dan alleen rechten hebben gestudeerd, advocaat zijn geworden en (forensisch) mediator zijn geworden. Brigitte heeft naast rechten psychologie gestudeerd. Martine heeft rechten gestudeerd en de driejarige post-doc opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix opleidingen te Utrecht (TA, NLP en systemisch werken) succesvol afgerond.

Wij zijn door onze achtergrond en ervaring goed op de hoogte van de wettelijke regels en normen, de financiële afwikkeling en hebben een goed inzicht in het psychologisch proces van scheiden: hoe verloopt dat bij scheidende mensen en wat gebeurt er bijvoorbeeld in dat proces met de kinderen? In het mediationproces worden bijvoorbeeld ook de kinderen betrokken, als eerste door de ouders zelf en daarna door ons als mediator naar hen te luisteren. Hierdoor krijgt het menselijk proces van scheiden een duidelijke plaats in het juridische en zakelijke kader. Wij werken probleemoplossend in plaats van juridiserend. Ex-partners kunnen zo vaak beter verder met elkaar als ouders.

Zo kunnen wij mensen die te maken hebben met een echtscheiding of overige aspecten van het familierecht specifiek en op maat begeleiden op een menselijke manier in een vriendelijke omgeving. Daarin ligt onze kracht. Op basis van onze kennis hebben wij een methode ontwikkeld, die wij middels de opleidingen en trainingen die wij geven, ook uitdragen naar andere mediators en advocaten. Wij doen ons werk met veel enthousiasme en zijn trots op ons kantoor en onze manier van samenwerken. Door onze samenwerking varen wij met elkaar een gedegen en bewuste koers.

Wat zeggen onze clienten over ons?

Van onze cliënten horen wij dat onze menselijke aanpak, onze kwaliteit en het voortdurend aandacht hebben voor het belang van de kinderen ons onderscheidt van andere advocaten. Wij verwijzen u graag naar hetgeen onze cliënten zeggen over onze manier van werken als advocaat en/of mediator.

Een van onze cliënten gaf ons de volgende aanbeveling voor u: "Vakmensen die weten waar het écht over gaat bij complexe emotionele vraagstukken. Verdiepen zich in de klant, gaan er voor en staan er voor. Korte communicatielijnen en adequaat/tijdig reagerend."

Samenwerken met andere professionals en het geven van les,training en intervisie aan professionals

Samenwerken met andere professionals zoals notarissen, fiscalisten, accountants, actuarissen, psychologen en coaches spreekt voor ons voor zich en doen wij regelmatig.

Ook geven wij zelf les, training en intervisie aan bijvoorbeeld rechters en collega advocaten en/of mediators. Hiervoor zijn wij op de hoogte van alle - ook toekomstige - ontwikkelingen op ons terrein. Onze gespecialiseerde kennis, vaardigheden en ervaring zetten wij graag op verschillende terreinen in: voor zowel onze cliënten als vanuit onze rol als opleiders. Samen met onze menselijke aanpak maakt ons dat uniek ten opzichte van andere in het familierecht gespecialiseerde kantoren en familiemediators.

Beroepsverenigingen, lidmaatschappen en registraties

Wij zijn lid van alle belangrijke beroepsverenigingen op ons vakgebied en voldoen daardoor aan de strenge (toelatings)eisen voor lidmaatschappen, die ook de overheid hanteert. Hierdoor kunnen wij bijvoorbeeld als mediator gefinancierde/kosteloze rechtsbijstand (een zogenaamde toevoeging) voor u aanvragen.

Wij zijn lid van de Vereniging van Familierechtadvocaten Scheidingsmediators (vFAS), van de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP), van de Vereniging van Forensisch Mediators (VvFM) en zijn MfN-registermediator. Vanuit Mediation naast Rechtspraak kunnen wij door partijen als mediator worden ingeschakeld in zaken die al voor de rechter zijn gebracht. Ook worden wij door de rechter als deskundige benoemd in moeilijke scheidings-, omgang en gezags-, alimentatie en overige financiële zaken.

Wj hebben in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd: Personen-en Familierecht, Advocaat, Mediation, Collaborative divorce (overlegscheiding), echtscheiding, alimentatie, omgang, ouderschap, erkenning. Op grond van deze registratie zijn wij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten minimaal tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied. Aan de door de Nederlandse orde van advocaten gestelde criteria voldoen wij ruimschoots.

Wij helpen u graag

Over Martine en Brigitte

"Verdiepen zich in de klant, gaan er voor en staan er voor."

''Vakmensen die weten waar het écht over gaat bij complexe...

Lees meer

Over Brigitte en Martine

"Ik voelde me gehoord, begrepen en gesteund"

''Ik heb mijn contact met Familierechtpraktijk Chin-A-Fat De Voort als...

Lees meer

Over Martine als mediator

"Martine heeft zich voor ons gezin ingezet, zonder de zakelijke belangen uit het oog te verliezen."

''Hoe Martine zich voor ons gezin heeft ingezet, zonder de zakelijke...

Lees meer

Over Martine als advocaat

"Scherp, alert, zeer doortastend en verbaal ontzettend sterk"

"Het besluit nemen om te scheiden is per definitie een...

Lees meer

Over Brigitte als advocaat

"In dit soort situaties wil je het gevoel hebben dat je blindelings op je advocaat kunt vertrouwen."

''Ik vond het heel fijn dat Brigitte niet voorgeeft alleen...

Lees meer

Kennismaken?

Wilhelminastraat 7
4818 SB Breda
chinafat@chinafatdevoort.nl
devoort@chinafatdevoort.nl

076 - 523 19 22