Over Martine als mediator

''Hoe Martine zich voor ons gezin heeft ingezet, zonder de zakelijke belangen uit het oog te verliezen, heeft ons ver gebracht. We kwamen bij Martine terecht via een vriendin die een soortgelijk mediation traject bij haar had doorlopen. Op het moment van eerste kennismaking schoven wij als ongelijk gestemden bij Martine aan tafel, maar wel met als doel om in alle opzichten zo positief mogelijk ‘zakelijk uit elkaar te gaan’. De bemiddeling ging echter veel verder dan we vooraf hadden ingeschat. In eerste instantie hadden we haar namelijk benaderd vanwege de juridische expertise. Maar al snel kwamen we er achter dat we aan Martine een hele betrokken, fijne gesprekspartner hadden.

Een praktijkvoorbeeld; op een dag kwam het voor dat een uur voordat wij een afspraak met haar hadden ik haar belde en vertelde dat de situatie geëscaleerd was en we om die reden de afspraak wilden afzeggen. Martine adviseerde ons om juist nu wél te komen. Mijn gevoel zei mij hier gehoor aan te geven en zo geschiedde. Achteraf gezien is dit zelfs één van de meest waardevolle sessies gebleken. Martine startte het gesprek door ons aan de hand van twee schildpadden beeldjes een verhaal te vertellen wat ging over een landschildpad en een waterschildpad die verliefd op elkaar werden en 2 kindjes kregen.

Op een dag besloten ze niet meer bij elkaar te wonen omdat de landschildpad het liefst op het land wilde leven en de waterschildpad het liefst in het water. Martine benadrukte dat de kindjes zich thuis voelen bij beide ouders, zowel op het land als in het water. Ze hebben immers van allebei iets: zwemvliezen en landpootjes. Dit verhaal heeft ons op dat moment en nog steeds, zo geïnspireerd en weer rustig gekregen, dat we er op voort zijn gaan borduren in dat gesprek en tijdens volgende sessies. Het beeldende verhaal over de schildpadjes heeft voor ons een basis gelegd waar wij de rest van ons leven op terug kunnen- en zullen pakken. De van oorsprong pure gedachte erachter; dat we onze kinderen ten alle tijde het gevoel willen geven dat ze zich bij ons beide thuis mogen voelen en dat wij door hun voor altijd in liefde met elkaar verbonden zullen zijn.

Om hier een ankertje aan te geven zijn we als gezin diezelfde dag nog in allerlei winkels op zoek gegaan naar schildpadjes omdat tevens dezelfde dag besloten hadden om het onze kinderen ook op deze manier te gaan vertellen. Bij de Maretak in Breda hebben we uiteindelijk geen schildpadden maar wel dolfijnen gevonden. We hebben er een moeder- & vaderdolfijn en twee mini dolfijntjes als symbool voor onze kindjes en twee hartjes gekocht en met dezelfde insteek het verhaal aan onze kinderen verteld. De kindjes zwemmen in het midden, de moeder- & vaderdolfijn ernaast, maar soms dus ook even een andere richting op. Maar, ze zwemmen altijd weer terug naar hun basis. Dus of de vader of de moeder of beide ouders zijn altijd bij de kindjes.

En het hartje, als symbool voor liefde, dat blijft altijd.

We zijn nu een jaar verder en het blijft ‘fine tunen’ met elkaar. Vertrouwen, wederzijds respect en regelmatig met zuivere intenties in gesprek blijven met elkaar is belangrijk. Martine’s uitspraak, dat een rouwproces over het algemeen twee keer de seizoenen telt, is denken wij helemaal waar. Belangrijk om hier als individuen de tijd voor te nemen.

Wij vinden het krachtig dat Martine een sfeer heeft weten te creëren waarin wij ons beide bij iedere sessie gehoord en veilig hebben gevoeld en dat we hebben mogen ervaren dat zij oprecht onpartijdig was. De escalaties verdwenen en werden omgezet in gevoelens van verbinding/samen.

Door haar zakelijke- en juridisch kennis daarbovenop hebben wij ook het zakelijke pakket in harmonie kunnen afwikkelen. Niet vaak meegemaakt dat het menselijke aspect, zonder de expertise uit het oog te verliezen, tegelijkertijd mogelijk is. Dit vinden wij nogmaals erg sterk aan Martine als persoon. Haar authenticiteit en integriteit hebben ons geraakt. Dit zullen wij niet snel vergeten en zijn wij haar dankbaar voor."

Meer over Martine de Voort

Wij helpen u graag

Over Martine en Brigitte

"Verdiepen zich in de klant, gaan er voor en staan er voor."

''Vakmensen die weten waar het écht over gaat bij complexe...

Lees meer

Over Brigitte en Martine

"Ik voelde me gehoord, begrepen en gesteund"

''Ik heb mijn contact met Familierechtpraktijk Chin-A-Fat De Voort als...

Lees meer

Over Martine als mediator

"Martine heeft zich voor ons gezin ingezet, zonder de zakelijke belangen uit het oog te verliezen."

''Hoe Martine zich voor ons gezin heeft ingezet, zonder de zakelijke...

Lees meer

Over Martine als advocaat

"Scherp, alert, zeer doortastend en verbaal ontzettend sterk"

"Het besluit nemen om te scheiden is per definitie een...

Lees meer

Over Brigitte als advocaat

"In dit soort situaties wil je het gevoel hebben dat je blindelings op je advocaat kunt vertrouwen."

''Ik vond het heel fijn dat Brigitte niet voorgeeft alleen...

Lees meer

Kennismaken?

Wilhelminastraat 7
4818 SB Breda
chinafat@chinafatdevoort.nl
devoort@chinafatdevoort.nl

076 - 523 19 22