De Mediationmartix, workshop

De Mediationmatrix

Wat zijn de feiten? Wat is mijn vraag of probleem? Wat is mijn doel? Welke actie ga ik uitvoeren?

Dit zijn de vier basisvragen van de mediationmatrix. De mediationmatrix is praktisch toepasbaar en is een methode waarmee je als mediator partijen kunt leren om hun conflicten duurzaam op te lossen. De mediationmatrix stimuleert partijen om zelf na te denken, zelfinzicht te krijgen, patronen te herkennen, weten waar ze naar toe willen en wat daarvoor nodig is. Het is een soort routeplanner. Je weet waar je bent, waar je vandaan komt, wat je wilt en waar je naar toe wilt gaan.

De mediationmatrix is ontwikkeld door Maarten Kouwenhoven en de methode is gebaseerd op de theorie van de Transactionele Analyse.

De mediator die de mediationmatrix hanteert zal ervaren dat de methode een raamwerk, structuur en duidelijkheid biedt maar ook een balans tussen doelgerichtheid en doelgeleidheid biedt. Emoties kunnen ondersteunend gaan werken in conflictsituaties. Met de mediationmatrix breng je als mediator orde en balans, een houvast, bevorder je samenwerking, leer je partijen hun feiten te toetsen, worden partijen zich bewust van gevoelens en waar deze vandaan komen en stimuleer je partijen om een gemeenschappelijk doel te kiezen.

In deze workshop is het belangrijkste vertrekpunt de mediator zelf. Hoe zet de mediator zichzelf als persoon in en wat kan de mediationmatrix hem bieden? Je leert op interactieve wijze te werken met de mediationmatrix, een instrument voor de mediator om zijn werk goed te doen.

Klik hier en lees meer over Martine de Voort

Wij helpen u graag

Direct naar publicaties door

Kennismaken?

Wilhelminastraat 7
4818 SB Breda
chinafat@chinafatdevoort.nl
devoort@chinafatdevoort.nl

076 - 523 19 22