Martine de Voort

Martine

Familierechtadvocaat en mediator, docent rechterlijke macht en advocatuur
Sinds 1995 ben ik advocaat en mediator. Ik sta met name mensen bij in een echtscheidingsproces en al hetgeen daarbij komt kijken, zoals het maken van een ouderschapsplan, het berekenen van alimentatie, de uitleg van huwelijkse voorwaarden, de uitleg van gemeenschap van goederen en het uitwerken van vermogensafwikkelingen, ook als er bijvoorbeeld een onderneming een rol speelt.

Door mijn achtergrond en ervaring ben ik goed op de hoogte van de wettelijke regels en normen, de financiële afwikkeling en heb ik een goed inzicht in het psychologisch proces van scheiden: hoe verloopt dat bij scheidende mensen en wat gebeurt er bijvoorbeeld in dat proces met de kinderen?

Ik doe mijn werk graag als ik mijn specifieke kennis en vaardigheden als echtscheidingsspecialist zo kan inzetten dat ik mijn cliënten kan helpen bij het treffen van een regeling voor de lange termijn met aandacht voor hun achtergronden en toekomstverwachtingen. Mijn ervaring is dat als ik eerst aandacht geef aan het menselijk proces van scheiden en vervolgens aan de juridische en zakelijke afwikkeling, dit hèt verschil kan maken voor mensen (en hun kinderen) voor de wijze waarop zij verder gaan. 

Ik heb rechten gestudeerd aan de Universiteit Leiden, ben advocaat en mediator geworden en heb de driejarige post-HBO opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix opleidingen te Utrecht (TA, NLP en systemisch werken) afgerond. Ik heb verschillende masterclasses gevolgd waaronder de masterclass gedragsveranderingen in gezinnen bij Prof. dr. A. Lange en de masterclass Strategisch coachen voor Forensisch mediators bij M. Kouwenhoven. Ik ben lid van de vFAS, lid van de vereniging van Collaborative Professionals, Forensisch mediator (een kwalificatie waardoor ik word benoemd door de rechter als deskundige) en MfN-registermediator.

Docent, intervisiebegeleider en trainer 
Om kwaliteit te bieden blijf ik me ontwikkelen. Naast mijn beroep als advocaat- en mediator geef ik een aantal dagen per maand les, training en intervisie bij SSR (het training en studiecentrum voor de rechterlijke macht), de Nederlandse Orde van Advocaten en de vFAS. Hierdoor ben ik goed op de hoogte van recente ontwikkelingen in het familierecht en dat zet ik in voor mijn cliënten.

Samen met Ijsbrekers trainingen en development geef ik intervisie aan advocaten. Ijsbrekers combineert theatertechnieken met commucinatietechnieken en is specialist in overdracht en profilering. De kracht van deze samenwerking ligt in onze achtergronden. Wij richten ons op persoonlijke en professionele ontwikkeling en het inzichtelijk maken van blokkades die een cliënt weerhoudt zich volledig authentiek te profileren als mens en professional. Dit sluit naadloos aan bij mijn werk als mediator waarbij het ook soms nodig is om vastgelopen processen te doorbreken.

Mijn vaardigheden en ervaringen worden ook verrijkt door mijn nevenactiviteiten onder andere als voorzitter van de klachtencommissie GGZ WNB, als secretaris van de Raad van Beroep van de Stichting Tuchtrecht Scheidingsmediation van de vFAS en als voorzitter van Stichting Het Baksche Ven.

Voor een chronologisch overzicht van mijn nevenactiviteiten en lidmaatschappen verwijs ik naar de omkaderde pagina hier onderaan en mijn cv.

Reviews cliënten
Mijn oud-cliënten kunnen een goede indruk geven over het proces dat zij hebben doorgemaakt, waar ik voor sta en mijn specifieke werkwijze. Om de ervaring van twee ex-partners en ouders van kinderen te lezen die een mediationproces hebben meegemaakt klik hier en om de ervaringen te lezen van een cliënt die ik heb bijgestaan als advocaat klik hier.

Forensisch mediator en bijzonder curator
In geschillen over het ouderschap bij of na scheiding of bij lastige financiële geschillen, zoals de waardering van ondernemingsvermogen en het vaststellen van wat uitkeerbare winst is, treed ik regelmatig op als forensisch mediator of als bijzonder curator, als belangenbehartiger voor kinderen. Ik word dan niet door partijen zelf uitgekozen maar door de rechter -soms in duo met een fiscalist, accountant of psycholoog - als deskundige benoemd in deze complexe scheidingszaken, die al aanhangig zijn bij de rechtbank of het gerechtshof. 

Leermeesters
Voor de wijze waarop ik mijn vak uitoefen, is ook het volgende voor mij essentieel geweest. Jarenlang heb ik intensief samengewerkt, vaak als co-mediator, met mr. C.A.R.M. van Leuven, de grondlegger van het ouderschapsplan en prof. dr. G.P. Hoefnagels, de grondlegger begin jaren '70 van scheidingsmediation in Nederland en uitvinder van de scheidingsmelding. De methode Hoefnagels-van Leuven is een begrip in ons vak. Ik heb de ontwikkeling van deze methode van dichtbij meegemaakt en deze methode is een fundament van mijn manier van werken.

Nevenactiviteiten en lidmaatschappen

• 2020- heden: benoemd intervisiebegeleider van de Nederlandse Orde van Advocaten

• 2013 - heden: docent Familierecht SSR (opleidingsinstituut voor de rechterlijke macht)

• 2012 - heden: docent Beroepsopleiding Advocatuur

• 2010 - heden: geregistreerd intervisiebegeleider van de Vereniging voor Familierecht AdvocatenScheidingsmediators (vFAS)

• 2010 - heden: voorzitter en jurist klachtencommissie GGZ WNB en de Viersprong

• 2010 - heden:  lid van de Vereniging van Collaborative Professionals (VvCP)

• 2007 - heden: geregistreerd Forensisch Mediator

•2005 - heden: geregistreerd op lijst doorverwijzing Mediation naast Rechtspraak

•2001 - heden: gecertificeerd mediator in het NMI-register, thans MfN-register

•2001 - heden: lid van de Vereniging FamilierechtAdvocaten en Mediators (vFAS)  

Cliënten over ons

Over Martine en Brigitte
''Vakmensen die weten waar het écht over gaat bij complexe emotionele en zakelijke vraagstukken. Verdiepen zich in de klant, gaan...

Lees meer

Hoe wij deze periode ankerden voor onze kinderen en onszelf
''We kwamen bij Martine terecht via een vriendin die een soortgelijk mediation traject bij haar had doorlopen. Op het moment...

Lees meer

Over Martine als advocaat
"Het besluit nemen om te scheiden is per definitie een zwaar en moeilijk besluit. Dan heb je alle steun nodig...

Lees meer

Over Martine als mediator
''Martine, ik ben je veel dank verschuldigd, vooral voor je steun en de wijze waarop je te werk bent gegaan....

Lees meer

Over Martine als mediator
''Na een huwelijk van 17 jaar, besloten mijn man en ik van elkaar te scheiden. Zo kwamen wij terecht bij mediator...

Lees meer

Mijn publicaties / nieuws

De Mediationmartix, workshop
De Mediationmatrix Wat zijn de feiten? Wat is mijn vraag of probleem? Wat is mijn doel? Welke actie ga ik uitvoeren? Dit...

Lees dit artikel

Blog: Een bijzondere ontmoeting op de braderie in het Ginneken te Breda
Gisteren stond mijn dochter op haar kleedje bij de braderie in het Ginneken te Breda. Aan de andere kant van...

Lees dit artikel

Echtscheidingsmediation: Methode versus de persoon van de mediator
Echtscheidingsmediation: Methode versus de persoon van de mediator G. Frerks, T. Jongbloed, S. Kalff, L. Potters, F. Schonewille, M. Uitslag (red.) In: Reflectie...

Lees dit artikel

Kennismaken?

Wilhelminastraat 7
4818 SB Breda
chinafat@chinafatdevoort.nl
devoort@chinafatdevoort.nl

076 - 523 19 22